Kategorier
Annonce

Kan man stadigvæk lave gratis linkbuilding?

Linkbuilding har været et af de mest brugte værktøjer inden for SEO-optimering de seneste år. Derfor er mange ivrige efter at lære, hvordan man laver linkbuilding på en effektiv og gratis måde. Men kan man stadigvæk lave linkbuilding gratis? Det korte svar er: Ja, men det kommer til at koste en masse tid, og så kan man begynde at overveje, om det er tiden værd (og får man den rigtige effekt?).

Mange af de mest effektive metoder til linkbuilding koster penge, men der er stadigvæk en række gratis muligheder, som man kan benytte. Eksempelvis kan man skrive artikler og gæsteblogs og linke tilbage til sit eget website. Man kan også oprette sine egne sociale medier profiler og lave “reklamer” eller indlæg på dem, der linker tilbage til ens website. Endnu en mulighed er at udveksle links med andre websites. Ved at kontakte andre websites og tilbyde at linke til hinandens indhold, ka man opnå kvalitetslinks. Herudover kan man også søge efter linkbuildingmuligheder, som kan være at deltage i relevante diskussioner, som linker tilbage til ens eget website. Her kan forskellige danske fora nævnes (forum i flertal).

Gennem disse metoder kan man stadigvæk lave linkbuilding gratis, men det kræver tid og arbejde. Derfor kan det være værd at overveje, om man skal prioritere de gratis metoder, eller om man skal købe links, der kan hjælpe med at øge ens synlighed på nettet. Der er mange forskellige måder at købe links på. Mange overlader hele arbejdet til bureauer, som sørger for at bygge en masse links til ens hjemmeside hver evig eneste måned. Dette virker, men det er dyrt. Som alternativ kan man købe adgang til et blognetværk, som består af mange forskellige blogs og websites (læs mere om dem her). Her kan man skrive artikler, der indeholder links tilbage til ens eget website, og man kan også få andre til at linke tilbage til ens eget website. Dette er billigere end at hyre et bureau, men det kræver stadigvæk noget arbejde fra ens side af.

Kort sagt, så er der stadigvæk mulighed for at lave gratis linkbuilding, men det kræver tid og engagement for at få gode resultater. Man skal huske på, at dette kun er et lille bidrag i forhold til helheden af SEO-optimeringen. På længere sigt kan det være en god investering at købe links eller betale for et bureau, der sørger for linkbuilding. I Danmark kan man få et bureau til at gøre det fra et par tusind kroner om måneden, men hvis din branche har meget konkurrence hos søgemaskinerne, så koster det mange penge. Overvej hvor mange penge de helt store forsikringsselskaber og lignende bruger på links hos bureauer.

Læser